top of page
Kvinner praktisere yoga

vi tilbyr 2023

Ved Yogaens Hus ønsker vi at alle skal få tilbud om yoga tilpasset sitt nivå og etter egne behov. Vi vil at yoga skal være trygt og tilgjengelig, til inspirasjon og glede.

 

I tillegg til våre faste klasser holder vi en rekke spesialklasser, kurs og workshops. Vi tilbyr også større events og utdanninger med eksterne yogalærere.

Du finner hele oversikten under vår workshop/utdanning fane og på vår Facebookside

 

Hos oss kan du få personlig veiledning og tilrettelegging i timene etter ditt behov. PT yoga kan holdes en til en eller i liten gruppe. For bedriftsavtale ta direkte kontakt.

 

Noen av våre klasser holdes på engelsk, med yogalærere som forstår/snakker norsk.

MINDFUL YOGA

En myk og mindful tilnærming til yoga øvelser (asanas), satt sammen i en vinyasaflyt, pusteøvelser (pranayama) og enkel meditasjon. Her får du en rolig yogaklasse, med masse inspirasjon til å roe ned hodet, komme inn i kroppen, til nærvær og fordypning i yoga som et verktøy i hverdagen.

Klassen kan undervises på engelsk

A soft and mindful approach to yoga exercises (asanas), put together in a vinyasa flow, breathing exercises (pranayama) and meditation. This is a yoga class with lots of inspiration to calm your head, get into the body, to be present and an immersion in to your yoga as a tool in everyday life.

The class can be taught in English

MANDAG kl 19 - 20.30 med Stefan

Mindful yogaflow
Stefan_edited.jpg
VINYASA YOGAFLYT
Ingrid_9.jpg
vinyasa yogaflyt

Vinyasa betyr pust synkronisert med bevegelse. Her får du kreative flytsekvenser som både utfordrer og gir mulighet til gleden over å mestre. Vi bygger ofte opp rundt ulike variasjoner av solhilsen og leker oss på matta inn mot en deilig avspenning. Klassen bygges ofte opp mot en peakpose, her får du øvet på balanse, styrke og smidighet, og avsluttes med en deilig avspenning.

Passer for deg som har litt erfaring med yoga.

TIRSDAG kl 18 - 19.30 med Ingrid

HOLISTISK YIN
holistisk yin yoga
-5D-5559_edited.jpg

Holistisk betyr helhetlig. Her skal vi i løpet av 8 uker dukke ned i YIN yoga med 8 ulike perspektiv.

Yin yoga er skånsom bevegelse av bindvevet og de myke ligamentene i kroppen, sammen med pusten kan vi virkelig gjøre de store nødvendige endringene skadefritt - og til og med behagelig. 

Når vi setter bindevev og myke ligament i bevegelse med konstruktiv hvile løsner vi spenning i kroppen.
Med det løsner også mentale og emosjonelle spenninger.
Historiene, erfaringene og minnene som lagres i kroppen får med yin yoga et sted å bevege seg og vi kan løsne på gammelt - og ikke lenger så nyttig - ubehag i kroppen. Det er ikke uvanlig å finne klarhet og forståelse av de dypere lagene underveis eller i etterkant av ei yin yoga økt.

Ulike varianter, fokusområder og retninger vi skal innom:

Chakra og energibalanse, Meridianer, akupressurpunkter
Lymfesystemet og imunstyrkende yin, Holistisk yin for årstiden
Yin yoga for å styrke hormonbalansen Yin og PUSTEN som verktøy
Yin for bedre søvn, Vagusnerven, Restorativ Yin yoga 

Det blir hofteåpnere, hjerte åpnere, rygg og nakke avspenning. Det blir rotasjoner og myke lange åndedrag. Shavasana.


TIRSDAGER kl 20 - 21.30 med Ingrid

MYK YOGA
myk yoga
YH front.png

Yoga for deg som vil gjøre rolig yoga, myke bevegelser og ha god tid til øvelsene. Passer både for deg som ikke har prøvd yoga før og for deg som vil ta en roligere yogaøkt. Kanskje har du prøvd yoga som ikke helt stemte med ditt behov. Denne klassen gir deg en grunnleggende innføring i enkle yogaøvelser og legger spesielt vekt på pustens bevegelse. Passer for alle også for deg som er helt ny til yoga.

Vi avslutter med yin yoga og en lang dyp avspenning.

ONSDAG KL 18 - 19.30 med Ingrid

RESTORATIVE YIN YOGA
restorative yoga
Kristin OM_edited.jpg

Myk restorativ yoga for nervesystemet.
Yogaform med fokus på å skape balanse i nervesystemet gjennom pust og bevegelse.
Ina og Kristin vil holde halvparten av klassene hver. Kristin tilbyr fordypning i restorativ yoga og Yin, mens Ina tilbyr en terapeutisk form for yoga med fokus på ro i nervesystemet. Sammen så er dette en myk yogaklasse hvor du vil lære enkle yogaøvelser bestående av avspenning, spenningsfrigjørende kroppsøvelser, bevisst pustetrening og enkel meditasjon. Viktige fokus er stressregulering, kroppsbevissthet og mindfullness.

Intensjonen er å skape balanse i nervesystemet gjennom å koble på kroppen og pusten igjen. Vi går inn bakveien inn til nervesystemet via kroppen for å danne nye nervebaner og trener aktivt på å regulere oss ned. 

Timen passer for alle. Send mail til inakvaml@gmail.com om du har spørsmål angående klassen.

ONSDAG kl 20 - 21.30 med Ina og Kristin

BeHereNow.jpg
MORNING YOGA
MORNING yoga

Morning yoga class for a calm and smooth start of the day and the weekend. We begin with meditations in stillness and mindful awareness of body and mind. Moving through grounding, soft-flowing yoga asanas and balancing pranayama breathing exercises, this class allows you to embark on a new day with a clear and calm body and mind!

This class will be taught in English

Kom å start dagen din med myk tilstedeværelse, langsomt vekke kropp og sinn. Meditasjon, myk yogaflyt og du er klar for å slippe deg løs i dagen som ligger åpen og klar foran deg. 

Klassen undervises delvis eller helt på engelsk.

Donasjonsbasert. Betal det du kan og vil.

Overskuddet gir vi til et veldedig formål. 

(Om ikke annet er oppgitt vipps valgfri sum til Holistisk Team: 731131 MERK : Donasjon)

FREDAGER kl 8.15 - 9. 45 med Stefan

PUST OG BEVEGELSE
Pust-Bevegesle.jpg
PUSt og bevegelse

TERAPEUTISK YOGA for bedre helse!

Stress, utbrenthet, kroniske smerter, høyt blodtrykk, tankekjør, hormonell- og emosjonell ubalanse reduserer livskvaliteten vår.

Når ubalanse begrenses, dempes og etterhvert endres kan det føre til en bedre hverdag.
Vi tar i bruk det beste fra yoga og kunnskap om pusten som en terapeutisk tilnærming til stressmestring og smertelindring. 

På dette yoga kurset får du lære enkle verktøy som hjelper deg å dempe stressresponsene i kroppen. og dermed øke livskvaliteten

Pust og bevegelse er en terapeutisk yogaform som er lett tilgjengelig for alle og tilpasses den du er og der du er akkurat nå.
Velkommen til velvære yoga, til dype pust og myke bevegelser.

FREDAG KL 10 - 11.30 med Ingid

PT YOGA
ProfilIngrid.jpg
Privat timer

PT yoga - din personlige yogatime. Ønsker du å trene deg spesifikt opp etter skade, har du behov for å lære, øve og praktisere alene med en yogalærer eller du ønsker å spisse dine yogaferdigheter kan PT yoga være noe for deg.

Det kan være alt fra det å bli bedre på å slappe av og å puste dypere til å øve på enkelte yoga posisjoner, bli sterkere, forstå anatomien eller å lære overganger i en solhilsen. Alt kan  læres, alt vi lærer og øver på blir en erfaring som setter seg i kroppen. På den måten kan vi lettere få tilgang til vårt iboende potensiale.

Ta kontakt med Ingrid for avtale 

BEDRIFTSYOGA
bedriftsyoga
office yoga_edited.jpg

Inviter yogaen inn på jobben din, eller ta med teamet ditt inn på Yogaens Hus. Yoga, pust og bevegelse skjerper hjernen, styrker kroppen og fremmer effektivitet og arbeidsglede.

Yoga er en vel verdt investering for bedriften om du driver ditt eget lille foretak eller en en del av et større konsern. Yoga er bra for alle!

Enkle øvelser som tilpasses behovet på ditt arbeidssted.

Du kan gjøre avtale for en periode eller som et enkelt event.

Ta kontakt for avtale

YOGA SWINGE
26814776_10155919917139484_8720328155462
yoga Swinge, flygende yoga

I yogaswinga får du oppleve følelsen av å fly, flyte og sveve deg gjennom yogaøvelsene. Vi bygger langsomt opp en flyt og du vil på denne måten stimulere ditt parasympatiske nervesystem på en helt unik måte. 

I yogaswinga kan vi leke oss, jobbe aktivt med styrke, spesielt kjernemuskulatur og overkropp. Vi kan også sveve inn i en myk og restotrativ yin sekvens, en meditativ og beroligende form for yoga. 

Denne timen må du bestille spesielt, som en PT eller duoPT time.

Ta kontakt for avtale

sup yoga
IMG_0341.jpg

I SUP yoga bytter vi ut yogamatten med et flytende brett. (SUP= Stand Up Paddleboard). Selve brettet ser ut som et stort surfebrett. Det har god oppdrift på vannet, men du vil merke at du blir utfordret på balansen i selv enkle yogapositurer. Nettopp derfor er SUP yoga fantastisk trening for stabiliseringsmuskulaturen. SUP yoga er flytende yoga på vannet, i ett med naturen, med himmelen som tak og havet som underlag. Må bare oppleves. Kan tilpasses den enkelte uanvhengig av yogaerfaring.

Foregår i vår/sommer/høst sesongen. Passer utmerket til teambuilding, firmautflukter, utdrikningslag og som bursdagsevent.

Ta kontakt med Ingrid for avtale 

SUP YOGA
bottom of page